Comisia Electorală Centrală a decis! Când se vor desfășura alegerile locale anticipate din Chişinău şi Bălţi

Embed:

Alegerile locale anticipate din Chişinău şi Bălţi se vor desfăşura în data de 20 mai. Decizia a fost luată, astăzi, de membrii Comisiei Electorale Centrale. 

Necesitatea de a organiza alegeri anticipate la Chişinău a apărut după ce fostul primar al Capitalei, Dorin Chirtoacă, care se află sub control judiciar, a anunţat că îşi dă demisia.  Acum, Capitala este condusă de Silvia Radu, iar cel care va veni la cârma oraşului în urma alegerilor anticipate va avea un mandat doar de un an.

Ulterior, vor avea loc alegeri locale generale. Până acum, doar liderul PPDA, Andrei Năstase şi-a anunţat candidatura pentru a participa la alegeri. Socialiştii au spus că vor participa la alegeri, însă nu au desemnat încă un candidat pentru scrutin iar reprezentanţii PDM au declarat că optează pentru un candidat comun din partea partidelor pro-europene.

În aceeaşi zi, vor fi organizate alegeri anticipate şi la Bălţi. Primăria oraşului a rămas fără primar în data 12 februarie, atunci când penalul fugar Renato Usatîi şi-a dat demisia din funcţia de edil al municipiului. Noul primar, de asemenea va avea un mandat de un an. În prezent, municipiul este condus de primarul interimar, Nicolai Grigorişin.

Tot pe 20 mai vor fi organizate alegeri în alte cinci localităţi din ţară.

Lasă un comentariu