Cursa marină pe lacul Ghidighici. Aproape 400 de oameni au participat la o competiţie de înot

Embed:

Cea mai mare competiţie de înot din ţara noastră s-a desfăşurat, ieri, pe lacul Ghidighici. Cursa "Mila marină" a adunat, în acest an, aproximativ 400 de înotători, care s-au întrecut pe diferite distanţe, în apă rece. La ediţia din această vară, cu medalii s-au ales nu doar învingătorii, ci toţi participanţii care au ajuns la finiş.

"Vizibilitatea era proastă, deoarece mi-a pătruns apă în ochelari. Trebuie să dai din braţe de 4-5 ori, apoi să scoţi capul la suprafaţă şi să priveşti înainte", a afirmat participantul, Constantin Malachi.

Înotătorii au putut alege dintre patru curse.

"Pentru cei care nu sunt siguri de forţele proprii, propunem cursa de 400 de metri - fun swim. A treia cursă este "double sea mile", adică mila dublă, mai este şi una triplă. Iar pentru cei mai curajoşi este cursa de 5555 de metri", a comentat organizatorul, Alexandru Mecin.

Pe tot parcursul competiţiei, participanţii au fost monitorizaţi de salvatori pe bărci. Trei înotători au avut nevoie de ajutor. 

"Participanţii ridică mâna - e o cerere de ajutor pentru salvatori. Fiecare înotător poate fi lovit în cap sau în spate de un alt participant, începe panica şi se gândeşte: "gata, nu mai vreau să înot, am obosit", şi ridică mâna", a precizat organizatorul, Alexandru Mecin.

Câştigătorul celei mai lungi curse de peste 5500 de metri a fost Eugeniu Stucalov, în vârstă de numai 17 ani.

"La mijlocul lacului sunt multe alge, în rest, apa a fost curată şi aproape caldă. Înotul este totul pentru mine, fac asta de mai bine de 10 ani. Este un sport foarte bun, îl recomand tuturor", a specificat participantul, Eugeniu Stucalov.

Cursa "Mila marină" a ajuns la a cincea ediţie.

Lasă un comentariu