Concert de zile mari. În satul Susleni a fost inaugurată Casa de Cultură

Embed:

După ce zeci de ani, oamenii din satul Susleni, raionul Orhei, au putut urmări concerte şi spectacole doar la televizor, acum ei îi vor putea admira pe interpreţii preferaţi chiar în satul natal. Astăzi, în localitate a fost redeschisă Casa de Cultură, iar cu acest prilej autorităţile au organizat un concert de zile mari.  

Oamenii din localitate spun că, pe vremuri, Casa de Cultură era cel mai îndrăgit loc din sat.

Mihai Golban este toboşar în ansamblul din Susleni. Bărbatul spune că şi-a început activitatea pe scena Casei de Cultură, iar când instituţia a fost închisă, artiştii făceau repetiţii în incinta liceului din sat.

Pe scena din Susleni şi-a început activitatea şi fondatorul ansamblului de dansuri populare „Joc”, Vladimir Curbet, dar şi artistul Iurie Sadovnic.

"Dacă m-au rugat să îi ajut cu ceva, întotdeauna i-am ajutat cu ce am putut eu. Dar în viitor cu aşa un palat de cultură, eu am să îi sfătuiesc pe toţi băieţii să vină", a spus interpretul, Iurie Sadovnic.

Pentru renovarea clădirii s-au cheltuit aproximativ cinci milioane de lei. Banii au fost oferiţi din bugetul de stat, dar şi din cel local. 

"S-a reparat toată casa în întregime, au rămas numai patru pereţi. În rest totul s-a reparat, tot s-a reînoit", a afirmat primarul satului Susleni, Ilie Boldurat.

Prezentă la eveniment, ministrul Culturii Monica Babuc a apreciat eforturile autorităţilor locale.

O Casă de Cultură în care trebuie să venim după zilele de muncă şi să ne reculegem pentru ca să ne aducem aminte cine suntem, de unde venim, care sunt tradiţiile noastre, care sunt obiceiurile noastre", a declarat ministrul Culturii, Monica Babuc.

Tot astăzi, în Susleni a fost inaugurat un stadion şi un parc de odihnă. Pe 30 aprilie, satul Susleni a împlinit 430 de ani de la prima sa atestare documentară. În sat locuiesc aproximativ 4600 de oameni.

Lasă un comentariu