Condamnat pentru rasism și discriminare. Un angajat al Preturii sectorului Centru al Capitalei a insultat şi agresat un cetăţean al Siriei

Embed:

Un angajat al Preturii sectorului Centru al Capitalei a fost condamnat pentru rasism şi instigare la discriminare. Funcţionarul a fost obligat să-i plătească unui cetățean al Siriei cinci mii de lei drept daune morale, pentru faptul că l-a insultat şi l-a ameninţat.

Incidentul a avut loc acum doi ani, însă decizia finală a fost pronunțată recent de magistraţii Curţii Supreme de Justiție. 

Se întâmpla în octombrie, 2016, într-o secţie de poliţie din Chişinău, unde angajatul de la Pretura Centru l-a ofensat şi l-a ameninţat pe cetăţeanul sirian, chiar sub privirile poliţiştilor, care au încercat, în zadar, să-l calmeze.

Scandalul a pornit într-o kebabărie, de pe strada Nicolae Testimiţeanu, unde  funcţionarul Mihai Musteaţă a refuzat să plătească pentru comanda făcută şi s-a luat la ceartă cu proprietarul localului, Mohamed Abobakar.

Antreprenorul mai spune că funcţionarul l-a înjurat și l-a amenințat că-i închide afacerea, după care l-ar fi agresat fizic.

Scandalul a continuat şi la inspectoratul de poliţie, unde  angajatul Preturii sectorului Centru, la fel, l-a ameninţat şi l-a înjurat pe sirian. Acest lucru poate fi confirmat printr-o înregistrare video pe care Mohamed Abobakar a făcut-o cu telefonul său mobil.

Anul trecut, Mihai Musteață a fost găsit vinovat de prima instanţă, care l-a obligat să-i achite lui Abobakar cinci mii de lei drept prejudiciu moral. Funcţionarul a contestat decizia la Curtea de Apel, dar nu s-a prezentat la nicio ședință de judecată. Curtea Supremă de Justiție a menţinut decizia Curţii de Apel şi a primei instanţe.

Pretorul sectorului Centru, Pavel Rusu, a declarat că Mihai Musteață munceşte, în continuare, la Pretură. Funcţionarul nu a fost de găsit pentru comentarii, însă colegii lui afirmă că acesta este internat în spital.   

Anterior, Mihai Musteaţă a refuzat să comenteze incidentul.

Lasă un comentariu