Condiţiile americanilor. Moscova trebuie să-şi retragă trupele din Moldova şi Ucraina

Embed:

Moscova trebuie să-şi retragă trupele dislocate ilegal în regiunea transnistreană, în Donbass și în Osetia de Nord, dacă vrea să scape de noile sancțiuni impuse de Statele Unite. Acest lucru este stipulat în documentul întocmit, săptămâna trecută, de Congresul american și promulgat, ieri, de liderul de la Casa Albă, Donald Trump.

În acest document, președintele american cere guvernului Federației Ruse să retragă toți soldații de pe teritoriile Georgiei, Ucrainei și Moldovei. De asemenea, Kremlinul trebuie să întoarcă autorităților locale controlul asupra granițelor și să înceteze să discrediteze guvernele alese în mod democratic în cele trei ţări.

Moscova a dat replica imediat. Premierul rus Dmitri Medvedev a declarat că, odată cu impunerea noilor sancțiuni, Statele Unite au declarat Rusiei un adevărat război comercial. Medvedev a adăugat că, după acest pas al Washingtonului, țara sa nu mai poate spera la o îmbunătățire a relațiilor cu Statele Unite.

În mod surprinzător, de aceste sancțiuni nu este mulțumită nici Uniunea Europeană. Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat că blocul comunitar va fi nevoit să ia măsuri împotriva Statelor Unite, întrucât noile sancţiuni afectează companii europene. Legea promulgată de Trump impune măsuri dure nu doar Rusiei, ci și Iranului, și Coreii de Nord.

Lasă un comentariu