Google hangout cu Andrian Candu. Raportul Kroll va fi gata în luna mai

Embed:

Cel de-al doilea raport al companiei Kroll privind investigarea fraudei bancare va fi gata, cel târziu, în luna mai. Declaraţia a fost făcută de preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, într-o conferinţă online. Şeful Legislativului le-a vorbit jurnaliştilor despre mai multe subiecte de actualitate, într-o manieră netradiţională. Speakerul a răspuns la întrebări în regim live, pe o platformă de comunicare numită "hang outs".

"Problema finalizării sau publicării raportului-2 este legată de fază de arestare, sau localizarea și arestarea a activelor de peste hotare. Raportul-2 deja prevede clar indentificarea beneficiarilor și indentficarea locațiilor", a declarat preşedintele Parlamentului, Andrian Candu.

Şeful Legislativului a vorbit şi despre situația creată de jocurile online periculoase, care pun în pericol viaţa adolescenţilor. Potrivit lui Candu, Parlamentul și Guvernul colaborează pentru a lua măsuri în vederea identificării persoanelor implicate. 

"Eu personal în aceasta săptămână deja am programate mai multe discuții cu specialiștii din Ministerul Tehnologiilor Informaționale și de la Centrul de Telecomunicații Speciale, la fel cu reprezentanții societății civile. Știu că și la Guvern sunt luate anumite măsuri", a menționat preşedintele Parlamentului, Andrian Candu.

La conferinţă a fost discutată și inițiativa şefului statului Igor Dodon de a introduce în școli studierea "Istoriei Moldovei", în locul celei a românilor.

"Astfel de inițiative nu trebuie să existe din partea politicului, indiferent de instituție. Este meseria oamenilor de știință, noi ar trebuie să ne abținem, când vorbesc de noi, mă refer la clasa politică, istoria să rămână, precum ea se învață astăzi în școli", a adăugat preşedintele Parlamentului, Andrian Candu.

Conferința online cu președintele Parlamentului a durat aproape jumătate de oră. 

Lasă un comentariu