Congresul Statelor Unite a fost convocat de URGENŢĂ la Casa Albă! Trump va discuta cu senatorii despre Coreea de Nord

Embed:

Congresul Statelor Unite a fost convocat de urgenţă la Casa Albă. Preşedintele american, Donald Trump, va discuta mâine cu cei o sută de senatori despre tensiunile dintre SUA şi Coreea de Nord. 

La întâlnirea de la Casa Albă vor participa şi secretarul de stat Rex Tillerson, secretarul apărării Jim Mattis, directorul comunității de informații, Dan Coats, și generalul Joseph Dunford.

Această reuniune este neobişnuită întrucât, de obicei, oficialii administrației sunt cei care merg la Capitol Hill pentru a se adresa membrilor Congresului în chestiuni de politică externă. Donald Trump nu a argumentat decizia de a invita de această dată senatorii la Casa Albă.

Între timp, Coreea de Nord desfăşoară exerciţii militare de amploare. Manevrele de artilerie la care au participat mii de militari au fost urmărite de liderul de la Phenian, Kim Jong-Un.

Presa internaţională scrie că operaţiunile au fost desfăşurate cu ocazia împlinirii a 85 de ani de la formarea armatei nord-coreene. Tot cu această ocazie, localnicii au depus flori la monumentele foştilor lideri ai ţării.

În acest timp un submarin american a ajuns în portul Busan din Coreea de Sud. Nava a staționat acolo pentru a asigura securitatea sud-coreenilor, dar şi pentru a împiedica Phenianul să efectueze noi teste nucleare.

Lasă un comentariu