Construcţie cu probleme într-un sector din Capitală. Zeci de oameni au investit mii de euro și aşteaptă să se mute la casele lor de 11 ani

Embed:

Acum 11 ani, câţiva zeci de oameni au investit mii de euro în construcţia unui bloc locativ din sectorul Botanica al Capitalei, dar nu s-au mutat în apartamentele lor nici astăzi. Oamenii spun că lucrările, care au început încă în 2007, se mişcă cu viteza melcului, iar periodic se opresc, din motiv că firma de construcţii nu are suficienţi bani pentru a duce totul la bun sfârşit.

Astăzi, proprietarii locuinţelor s-au întâlnit pentru a discuta cu administratorii companiei. La şedinţă a venit, însă, doar avocatul firmei.

Ludmila Vlad spune că, acum 10 ani, a luat un credit de la bancă şi a cumpărat un apartament în acest bloc pentru ea şi mama sa. În 2008, femeia s-a căsătorit şi s-a mutat la casa ei. Mama sa nu are, însă, nici astăzi, o locuinţă proprie.

"Мama sta pe drumuri. De la o chirie la alta. Noi cu doi copii acasa, pentru ca mai am unu mic, nu avem un loc suficient ca sa traim cu totii impreuna si uite asa asteptam", a spus cumpărătoarea Ludmila Vlad.

Cumpărătorii susţin că blocul trebuia să fie dat în exploatare încă acum zece ani, însă compania de construcții, Vis Urban, a falimentat. Pentru a putea continua lucrările, firma a luat un credit de la bancă şi a pus în gaj cele 36 de apartamente, fără a informa viitorii locatari.

Litigiul a început în 2014. Atunci, au fost inițiate proceduri penale privind insolvabilitatea companiei de construcții, iar, un an mai târziu, la o adunare generală a acţionarilor care au investit în construcţia blocului, a fost aprobat un plan de restructurare. Lucrările au continuat, dar construcţia aşa şi nu a mai fost terminată.

Oamenii afirmă că printre cei care s-ar face vinovaţi de situaţia creată este administratorul blocului, care le-a cerut, pe parcurs, sume adiţionale de bani pentru continuarea lucrărilor. Bărbatul nu a venit, astăzi, la întâlnirea cu proprietarii apartamentelor.

Conform noului plan aprobat cu proprietarii locuinţelor, lucrările trebuie încheiate până în toamna acestui an, când blocul ar trebui să fie dat în exploatare. Reprezentanţii companiei de construcţii nu cred, însă, că vor reuşi să se încadreze în aceşti termeni.

"Noi vedem că lucrurile nu merg prea repede şi cred că va fi imposibil să respectăm termenii. Dacă nu vom îndeplini sarcinile stabilite, vom fi forţaţi să intrăm în faliment", a menționat avocatul Alexandru Rusu.

Patronul firmei de construcţii a refuzat să ne ofere comentarii.

Lasă un comentariu