Povestea care a impresionat toată țara. Ce a determinat-o pe mama fetiței de doar patru luni, care a murit în urma asfixierii mecanice, să-și abandoneze alți doi copii

Embed:

Mama fetiţei de patru luni din satul Iorjniţa, care a decedat acum o lună în urma asfixierii mecanice, a mai avut un copil, care a murit de pneumonie. Femeia mai are o fată şi un băiat, pe care i-a abandonat pe când erau mici. Tamara Trofailă a povestit ce a determinat-o să-i părăsească în cadrul emisiunii Vorbeşte Moldova de la PRIME.

La emisiune a participat medicul de familie din satul Micăuţi, raionul Străşeni, unde a locuit anterior Tamara Trofailă. Acesta a povestit că femeia trăia în condiţii greu de imaginat, iar, din cauza sărăciei, al treilea său copil a murit, pe când avea doar două luni, de pneumonie. Tragedia s-a produs în 2014.

"Nici nu am ştiut care este cauza decesului, am aflat abia mai târziu că avea pneumonie, cu toate că în ziua anterioară decesului copilului dimineaţa asistenta medicală a mers acasă, a văzut copilul şi a spus că nu avea niciun semn de pneumonie", a spus medicul de familie, Galina Salcoci.

"Eu am văzut cum copilul meu moare la mine în braţe , am luat copilul şi am fugit cu el la asistenta medicală, la ora două, şi am strigat la poartă şi ea nu a ieşit. M-am întors acasă şi i-am spus fratelui să-l ţină că mă duc la vecini să sun la salvare şi când l-a luat, copilul a decedat la dânsul în mâini", a menționat mama copiilor decedați, Tamara Trofailă.

Înainte de această tragedie, femeia a mai născut doi copii pe care, însă, i-a abandonat şi care locuiesc acum într-un alt sat din ţară. Cei doi fraţi se află în grija bunicii din partea tatălui, care este plecat peste hotare. Sătenii afirmă că mama lor nu ar fi avut grijă de ei şi obişnuia să consume alcool. 

"Când era însărcinată se ducea şi lua jinişor, îi plăcea, bere şi se ducea în deal şi lăsa copiii în casă şi se ducea la clientură, la ţigani", a precizat bunica celor doi frați abandonați de mamă, Ecaterina.

Mama celor doi fraţi neagă, însă, acuzaţiile şi spune că şi-ar fi părăsit copiii pentru că era bătută de tatăl lor.

"Tot ce a spus soacra mea, tot e minciună, şi mahala tot ce a spus e minciună, fiindcă pe mine m-a bătut şi am lepădat copiii şi am fugit , eu i-am lepădat , dar fiindcă el mă lăsa bătută în drum", a mai adăugat mama copiilor decedați, Tamara Trofailă.

Acum o lună, o altă fetiţă a Tamarei Trofailă, care avea doar patru luni, a murit în urma asfixierii mecanice, după ce s-a înecat cu propria vomă.

Lasă un comentariu