Control comun la graniţă. Guvernul de la Kiev a aprobat proiectul privind ratificarea acordului semnat anterior cu oficialii de la Chişinău

Moldova şi Ucraina sunt tot mai aproape de a institui control comun la toate punctele de trecere care fac legătura dintre cele două ţări. Guvernul de la Kiev a aprobat proiectul privind ratificarea acordului semnat anterior cu oficialii de la Chişinău.

Documentul urmează să fie transmis Radei Supreme. Premierul Pavel Filip afirmă că, în urma acestor măsuri, cetăţenii vor traversa graniţa mult mai rapid. 

"Pentru noi este prioritate segmentul frontierei transnistrean și imediat cum va fi ratificat de către Rada Supremă, trebuie să purcedem la controlul comun. Deja la Cuciurgan-Pervomaisc avem un precedent și nu sunt întrebări, nu sunt probleme", a spus premierul, Pavel Filip.

Acordul privind instituirea controlului comun a fost semnat la Chişinău, în luna octombrie a anului trecut, de premierii Ucrainei şi Moldovei. Documentul urmează să fie ratificat şi de Parlamentul Republicii Moldova.

Până acum a fost instituit control comun la şase puncte de trecere de la frontiera moldo-ucraineană. 

Lasă un comentariu