Copil atacat de un câine. Un băiat de 9 ani a fost muşcat de faţă, cap şi mâini

Embed:

Un copil, în vârstă de nouă ani, din oraşul Comrat a ajuns în stare gravă la spitalul "Emilian Coţaga" din Capitală, după ce a fost atacat de un maidanez. Potrivit medicilor, băiatul a fost muşcat de faţă, cap şi mâini şi va rămâne cu sechele pe viaţă. Incidentul s-a produs ieri, după ce copilul a ieşit în drum, pentru a-şi aştepta mama de la serviciu.

Mama copilului susţine că acest câine dădea des târcoale pe strada lor şi ar fi încercat de mai multe ori să le intre în curtea casei.

"Noi am alungat-o de câteva ori, dar tot revenea. Am auzit că ar fi câinele unui păstor. Noi avem doi câini mici. Copilul a ieşit în drum ca să vadă dacă vin de la serviciu şi cred că a alergat pe lângă maidanez, iar acesta l-a muşcat. Fiica m-a sunat şi mi-a spus că un câine l-a muşcat pe băiat", a spus mama băiatului Alisa Sîrbu.

Potrivit medicilor, cel mai mult a fost afectată faţa băiatului. El a fost supus unei intervenţii chirurgicale care a durat patru ore.

"S-a efectual prelucrarea chirurgicală primară cu plastia defectului de ţesut pe buza de superioară. La moment copilul se află în stare de grad mediu, continuă tratamentul antibacterian. Pe parcurs probabil va avea nevoie de oricare plastie o să hotărâm în decurs de şapte zile", a declarat şeful interimar Secţie, spitalul "Emilian Coţaga", Silvia Railean.

"Dacă se va stabili că acest câine avea stăpân, atunci acesta va răspunde în faţa legii. Din primele informaţii cunoaştem, însă, că animalul nu avea un proprietar", a afirmat ofiţer de presă, IP Comrat, Snejana Tucan.

Locuitorii din Comrat susţin că maidanezii sunt adesea agresivi.

Autorităţile locale afirmă că, în prezent, nu au resurse suficiente pentru a steriliza câinii fără stăpân.

"Aici avem aproape 500, până la o mie de câini, dar noi nu stăm pe loc. Îi prindem şi îi ducem mai departe, undeva în pădure, dar nu rezolvăm aşa problema", a menționat
primarul oraşului Comrat, Sergiu Anastasov.

"Trebuie să existe un cabinet special, iar serviciile veterinare trebuie să fie autorizate. Doar aşa pot fi procurate toate medicamentele necesare pentru a steriliza câinii", a zis medic veterinar Stepan Mavrodii.

Poliţia a deschis o anchetă în acest caz.

Lasă un comentariu