Coreea de Nord pune la încercare răbdarea Occidentului. Regimul de la Phenian a testat o nouă bombă cu hidrogen

Embed:

Coreea de Nord pune, din nou, la încercare răbdarea Occidentului. Regimul de la Phenian a testat o nouă bombă cu hidrogen, care, potrivit specialiştilor, ar fi de opt ori mai puternică decât bomba atomică lansată deasupra orașului Hiroshima în 1945.

În momentul exploziei, în Peninsula Coreea a fost resimţit un cutremur puternic de 6,3 grade pe Richter.

În replică, autorităţile sud-coreene au anunţat că vor permite Washingtonului să amplaseze pe teritoriul său cele mai puternice arme, iar Statele Unite, Japonia, Rusia şi China au declarat că această provocare nu va rămâne nepedepsită.

Potrivit agenției oficiale de presă din Coreea de Nord, bomba testată poate fi instalată pe o rachetă balistică intercontinentală. Sursa a menţionat că, în urma testului, nu au fost înregistrate scurgeri de radiaţie. Postul public de televiziune de la Phenian a afirmat că testul a fost un succes absolut.

Japonia și Coreea de Sud au confirmat că Phenianul a efectuat al șaselea său test nuclear.

Testul a fost condamnat şi de autorităţile din China, Rusia şi Moldova. Ministerul de Externe de la Chişinău a menţionat că acţiunile Phenianului reprezintă o provocare majoră la adresa păcii mondiale.

În urma exploziei, Japonia a solicitat întrunirea de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU. Pe 6 august, organizaţia a aprobat, în unanimitate, noi sancțiuni împotriva Coreei de Nord. Cu toate acestea, statul comunist refuză să reducă programul său nuclear.

Lasă un comentariu