Coșmar pentru SUA. Estul Statelor Unite este paralizat de ninsori puternice şi ger

Embed:

Urgia albă, însoţită de ninsori puternice şi ger, care a lovit estul Statelor Unite a făcut, până acum, 17 morţi. Din cauza viscolului, traficul rutier, aerian şi cel feroviar au fost perturbate. Circulaţia pe autostrăzi se desfăşoară cu greu, iar mii de zboruri interne au fost anulate.

În oraşul Boston, stratul de zăpadă a ajuns la 45 de centimetri, iar mai multe străzi din zona portului au fost inundate. Potrivit presei americane, fluxul a ajuns la cel mai înalt nivel din ultimii aproape 100 de ani, iar experţii spun că vor trece câteva zile până la retragerea completă a apelor oceanului.

Între timp, în Carolina de Sud a nins pentru prima dată în ultimii 20 de ani, iar în Florida - pentru prima oară în aproape trei decenii. Totuşi, zăpada s-a topit acolo aproape imediat, din cauza temperaturilor ridicate.

Vremea rea a dat peste cap traficul aerian în Statel Unite, unde peste 4 mii de zboruri interne au fost anulate. Cei care s-au încumetat să meargă în aeroporturi pentru a aştepta ameliorarea vremii, au rămas blocaţi în aerogări.

Furtuna numită de meteorologi ciclonul-bombă va lovi estul Americii de Nord şi în următoarele zile. După ce trec ninsorile, se aşteaptă, însă, un val de frig arctic, iar, potrivit experţilor, s-ar putea înregistra cele mai scăzute temperaturi din istoria Statelor Unite.

Astfel, autorităţile au emis avertizări meteorologice în toate cele 13 state din est, din Maine până în Georgia. O companie feroviară a suspendat mai multe curse de trenuri, iar companiile de transport auto au redus numărul de curse rutiere.

Lasă un comentariu