Crăciunul este sărbătorit și de creștinii din alte țări. Milioane de oameni din întreaga lume sărbătoresc Naşterea lui Iisus

Embed:

Crăciunul pe stil vechi este marcat, astăzi, şi de creştinii din Rusia, Serbia, Ucraina şi Egipt, care au participat la liturghiile oficiate în biserici şi s-au rugat pentru pace şi sănătate. O ceremonie fastuoasă a avut loc şi la Biserica Naşterii Domnului din Betleem, Ierusalim, care a adunat turişti din toată lumea.

Slujba de Crăciun de la Betleem a fost oficiată de Patriarhul Bisericii Ortodoxe din Ierusalim, Teofil al 3-lea. Tradiţional, ceremonia a adunat mii de credincioşi din întreaga lume.

Între timp, la Moscova, sute de creştini au luat parte la liturghia oficiată de patriarhul Kiril, la catedrala Iisus Mântuitorul.

"Vă felicit pe toţi, fraţi şi surori, cu ocazia acestei mari sărbători care a avut loc în istoria omenirii. Fiul Domnului a venit pe lume şi s-a întrupat ca să ne salveze", a spus capul Bisericii Ortodoxe Ruse, patriarhul Kiril.

La slujba oficiată de patriarhul Kiril a participat premierul rus Dmitri Medvedev, în timp ce liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a mers la o biserică din Sankt Petersburg.

Crăciunul pe stil vechi este sărbătorit, astăzi, şi de creștinii din Ucraina. Președintele Petro Poroșenko a venit cu un mesaj pentru cetăţenii ţării vecine.

"Oriunde am fi astăzi, la biserică, la masa de sărbătoare, la serviciu, să ne amintim de cei care apără Ucraina. Să ne rugăm pentru ei şi să-I cerem Domnului sănătate şi putere. Iisus, dă-i fericire Ucrainei! Hristos s-a născut, să-L slăvim", a menționat președintele Ucrainei, Petro Poroșenko.

Sărbătoare este şi pentru creştinii ortodocşi din Serbia şi Egipt. La biserica coptă din Cairo, enoriaşii au ascultat slujba, fiind păziţi de ofiţeri înarmaţi. Autorităţile egiptene au mobilizat zeci de mii de poliţişti pentru a păzi lăcaşurile creştine, în perioada sărbătorilor.

Asta pentru că, anul trecut, au fost comise mai multe atentate teroriste care au avut ca ţintă bisericile din Egipt.

Lasă un comentariu