Creaţiile lui Da Vinci, expuse la Muzeul Național de Istorie din Chişinău. Foto

Embed:

Amatorii de artă pot admira în premieră o expoziție a creaţiilor lui Leonardo Da Vinci care a fost deschisă astăzi la Muzeul Național de Istorie din Chişinău. Proiectate acum cinci secole, peste 200 de invenţii ale geniului au fost realizate de cei mai buni ingineri din lume.

Unica expoziţie mobilă din lume, dedicată creaţiilor lui da Vinci, a ajuns şi în Moldova. Vizitatorii au posibilitatea să-l descopere pe geniul Renaşterii, ca pictor, om de ştiinţă şi inginer. Prototipurile, prin care da Vinci a anticipat multe descoperiri moderne, sunt expuse alături de copiile tablourile sale celebre, pe care vizitatorii le pot admira în format 3D.

"Da Vinci a trăit într-o perioadă complicată, dominată de conflicte militare. Dacă ar fi realizate în practică, invențiile sale ar fi avut un impact decisiv", a spus muzeograful Tatiana Zaremba.

Melissa s-a născut în Germania, dar munceşte în țara noastră și nu a dorit să rateze ocazia de a vedea lucrările lui Da Vinci.

Academicianul Mihail Kovalkov a venit la expoziție pentru a afla dacă manuscrisele lui Da Vinci sunt originale.

Lucrările lui Leonardo au fost expuse deja în 60 de țări.

Expoziția va fi deschisă timp de două luni. Prețul biletelor variază între 70 și 120 de lei. Vizitatorii care vor solicita serviciile unui ghid vor trebui să achite suplimentar 100 de lei.

Sursa Foto: publika.md

Lasă un comentariu