Cresc remitenţele. În iulie, moldovenii au trimis acasă peste 100 de milioane de dolari

Embed:

Moldovenii care muncesc peste hotare transmit mai mulţi bani acasă. Potrivit Băncii Naţionale, luna trecută, în ţară au ajuns peste 100 de milioane de dolari, cu 8,4 la sută mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. 

Cum deja ne-am obişnuit, cei mai mulți bani au venit din Federația Rusă, acolo unde, potrivit statisticilor, ar munci cei mai mulţi dintre migranţii moldoveni. Datele BNM arată că din Rusia au fost transferate peste 37 de milioane de dolari. Totuşi, cifra este cu aproape patru puncte procentuale mai mică decât în iulie anul trecut.

Israel este a doua ţară în top. De acolo, conaţionalii noştri au transmis aproape 16 milioane de dolari. Urmează Italia, de unde au fost transferate 13 milioane, şi Statele Unite ale Americiii, de unde migranţii noştri au trimis acasă peste opt milioane de dolari.

Cei mai mulţi bani, aproape 50 la sută din totalul transferurilor, au fost în valută americană. Este vorba despre 49,7 milioane. În euro au venit aproape 49 de milioane, iar restul au fost transferaţi în ruble ruseşti.

Lasă un comentariu