Creştinii ortodocşi de stil vechi intră de mâine în Postul Adormirii Maicii Domnului

Creştinii ortodocşi de stil vechi marchează, astăzi, Lăsatul Secului şi se pregătesc să intre, de mâine, în Postul Sfintei Marii, care va dura două săptămâni. Acesta este unul dintre cele mai importante, după Postul Paştelui şi cel al Crăciunului. În această perioadă, credincioşii se pregătesc pentru cele două mari sărbători din luna august - Schimbarea la Faţă şi Adormirea Maicii Domnului.

Creştinii au marcat, astăzi, Lăsatul Secului - ziua în care se pregătesc de începutul postului Adormirii Maicii Domnului. Cu această ocazie în bisericile din ţară au fost oficiate liturghii, la care au participat sute de enoriaşi.

Postul Adormirii Maicii Domnului este dedicat Sfintei Marii, care i-a dat viaţă Mântuitorului Iisus Hristos. În cele două săptămâni în care credincioşii vor trebui să se abţină de la produsele din carne şi lactate, ei nu vor avea dezlegare la peşte.

Preoţii spun că acest Post este aspru şi trebuie ţinut după rânduielile Postului Mare. Astfel, în zilele de luni, miercuri şi vineri nu se mănâncă nimic până la asfințitul soarelui. 

"Această recomandare de a scăpa de duhuri rele, de vicii şi obiceiuri urâte poate fi făcută doar prin post şi rugăciune. Această reţetă, cum putem să-i mai spunem în limbaj contemporan, a fost dată de Mântuitorul Hristos", a spus secretarul Mitropoliei Moldovei, Vadim Cheibaş.

Postul Sfintei Marii se va încheia pe 28 august. Până atunci, creştinii ortodocşi de stil vechi vor sărbători Schimbarea la Faţă a Domnului, în data de 19 august. 

Lasă un comentariu