Creştinii ortodocşi şi catolici sărbătoresc Paştele

Embed:

Creștinii ortodocși și cei catolici din toată lumea sărbătoresc astăzi Paștele. Cu lumânări aprinse şi cu speranţă în suflet, oamenii au mers la biserică noaptea trecută, pentru a primi cu bucurie vestea Învierii Domnului. Mii de enoriaşi s-au înghesuit pentru a asista la slujba oficiată la Ierusalim, de patriarhul Teofil al treilea.

Enoriaşii au participat la slujba oficiată în Biserica Sfântului Mormânt, acolo unde Iisus a fost crucificat, îngropat şi unde a înviat.

La catedrala Hristos Mântuitorul din Moscova, Liturghia pascală a fost oficiată de Patriarhul Kiril. Preşedintele Vladimir Putin, premierul Dmitri Medvedev și primarul Moscovei, Serghei Sobianin au fost prezenţi la slujbă.

La Kiev, serviciul divin a fost oficiat de patriarhul Filaret.
Președintele Petro Poroșenko şi soția sa au mers după lumină sfântă la catedrala Sfântul Vladimir.

Președintele român, Klaus Iohannis, a plecat la Sibiu în ajunul Paștelui, unde a participat la slujba de Înviere de la Biserica romano-catolică din Piața Mare. El a transmis un mesaj de felicitare tuturor românilor.

"Vă doresc tuturor sărbători fericite. Fie ca sărbătorile pascale să vă aducă bucurii, liniște și pace sufletească", a spus preşedintele României, Klaus Iohannis.

Odată cu biserica ortodoxă, și cea catolică sărbătorește Paștele. Conflictele armate, terorismul, sclavia modernă, abuzurile asupra femeilor şi copiilor, sărăcia, bolile severe şi problema migranţilor au fost invocate de Papa Francisc în mesajul transmis credincioşilor la Liturghia de Paşte oficiată în Piaţa San Pietro.

"Ei simt durerile sărăciei, exploatării și ale traficului uman. Vedem asta pe fețele celor care sunt primiți cu repulsie pentru că ei sunt imigranți, fără țară, casă și familie", a afirmat Suveranul Pontif, Papa Francisc.

În întreaga lume sunt aproximativ 260 de milioane de creştini ortodocşi și peste 1,2 miliarde de catolici.

 

Lasă un comentariu