Crimă de Crăciun în Capitală! Un tânăr a fost ucis, iar altul rănit de doi vecini

Embed:

Focuri de armă s-au tras, noaptea trecută, în scara unui bloc de locuit din sectorul Botanica al Capitalei. Un tânăr care şi-a serbat, ieri, ziua de naştere a ajuns în stare gravă la spital, iar unul dintre invitaţii săi a murit, după ce au fost împuşcaţi de doi vecini ai sărbătoritului. În încăierare a mai fost implicat un oaspete, care a scăpat nevătămat. Potrivit lui, între victime şi agresori s-a iscat o ceartă, care s-a încheiat cu o ploaie de gloanţe.

Tânărul rănit a împlinit, de Crăciunul pe stil vechi, 27 de ani, aşa că a sărbătorit împreună cu mai mulţi prieteni. Gazda şi doi dintre invitaţii săi au ieșit la balconul din scara blocului ca să fumeze, iar unul dintre tineri a scuipat peste balustradă, fără a privi în jos. S-a dovedit că acesta l-a nimerit pe un bărbat, care locuieşte cu cinci etaje mai jos şi care, în acel moment, la fel fuma la balcon împreună cu fiul său. Între bărbaţi s-a iscat o ceartă, care s-a încheiat, însă, rapid.

Pe hol, cei trei tineri erau aşteptaţi de cei doi locatari ai blocului, care erau înarmaţi. Cearta dintre ei a continuat, iar, la un moment dat, tatăl şi fiul au deschis focul. Victimele au încercat să fugă, însă doar unul dintre ei a reuşit să scape nevătămat. În rafala de gloanţe, unul dintre oaspeţi a fost ucis,  iar sărbătoritul s-a ales cu răni grave.

Tânărul a fost internat în Secţia Terapie Intensivă a Spitalului de Urgenţă. El a fost supus unei intervenţii chirurgicale, iar, potrivit medicilor, se află acum în stare gravă, dar stabilă. Locatarii blocului în care s-a produs totul recunosc că au auzit gălăgie, dar nu au ieşit ca să vadă ce se întâmplă.

Pistolarii, în vârstă de 56 şi, respectiv, 33 de ani, au fost reţinuţi. Potrivit poliţiei, ambii au antecedente penale şi deţineau armele ilegal.

După comiterea crimei, tatăl şi fiul au aruncat pistoalele în curtea blocului, unde au fost găsite, ulterior, de poliţişti. Cei doi au refuzat să discute cu echipa noastră de filmare.

Dacă vor fi găsiți vinovați, cei doi riscă până la 20 de ani de puşcărie sau chiar detenţie pe viaţă. Tânărul ucis avea 25 de ani, iar soția lui este însărcinată cu primul lor copil.

Lasă un comentariu