Atac sângeros. Proprietarul unui magazin de piese auto din Stăuceni a ucis un om şi a rănit alţi doi

Embed:

Un bărbat a murit, iar alţi doi au ajuns la spital după ce au fost împușcaţi de proprietarul unui magazin de piese auto din Stăuceni, municipiul Chişinău. Bărbatul a fost nevoit să folosească arma deţinută legal după ce 13 persoane au intrat în magazin şi au agresat angajaţii cu scopul de a sustrage bunuri. 

Potrivit procurorului municipiului Chișinău, Igor Popa, aproximativ 13 persoane au pătruns în magazinul de piese auto din Stăuceni. Ei erau violenţi, au deteriorat mai multe bunuri și au atacat cei șase angajați care se aflau în interior.

Astfel, proprietarul magazinului în vârstă de 37 de ani a fost nevoit să folosească arma din dotare pe care o deținea legal. Bărbatul a tras șapte focuri de armă în direcția agresorilor. Una dintre persoane a decedat, iar alți doi au fost răniți. Restul atacatorilor au fugit de la fața locului cu cele patru automobile cu care veniseră.

Potrivit poliţiei, bărbatul care a decedat a mai fost condamnat anterior de zece ori, iar recent a fost eliberat din închisoare unde îşi ispăşea pedeapsa pentru comercializarea substanțelor narcotice și furt.

Alte două persoane rănite se află la Spitalul de Urgență. Incidentul de la magazinul auto a fost surprins de camerele de supraveghere, iar oamenii legii analizează acum imaginile. Poliţia a identificat deocamdată patru agresori.

Toți au comis anumite infracțiuni în trecut. Deocamdată nu se cunoaște din ce cauză a avut loc atacul, dar oamenii legii susțin că nu este vorba despre o reglare de conturi.

Rudele bărbatului împuşcat spun că nu-şi pot explica cele întâmplate. Victima urma să meargă la muncă în străinătate. 

Oamenii care se aflau în momentul conflictului prin apropiere spun că  nu au văzut cum s-a produs incidentul.

Stăpânul, directorul acestei întreprinderi s-a baricadat la etajul doi. Persoana respectivă a aplicat arma şi a efectuat în jur de şapte împuşcături în direcţia persoanelor care atacau. Avem identificate patru persoane din grupul acesta de 13 oameni , care atacat. Proprietarul a întreprins toate măsurile pentru a se apăra", a spus procurorul, Igor Popa.

Potrivit procurorilor, atât bărbatul decedat, cât şi cei doi răniţi, au antecedente penale.

"Victima, persona decedată demult se află în vizorul organelor de drept. Are peste mai mult de zece condamnări anterior. Se află în căutare. Nu demult câteva luni în urmă a fost eliberat din locul de detenţie. La fel una din persoane care s-a adresat în instituţia medicală cu plaga prin arma de foc are mai multe antecedente penale. La fel se fala în vizorul organelor de drept. Toate persoanele sunt caracterizate negativ", a afirmat procurorul, Corneliu Bratunov.

Bărbaţii internaţi la Spitalul de Urgenţă sunt în afara pericolului.

"Plaga prin arma de foc. S-a efectuat intervenţia de extragere a glontelui din femurul la un pacient. Al doilea a fost împuşcat în regiunea lombară. El încă nu a ieşit din sala de operaţie. Bărbaţi vârsta tânără, medie", a declarat medicul, Igor Curov.

Oamenii legii continuă investigaţiile.

Lasă un comentariu