Criză fără soluţie! Oraşul Bălți este inundat din nou de deşeuri

Embed:

La doar două săptămâni după ce autoritățile din Bălți au fost ajutate de zeci de carabinieri și muncitori din Chișinău să evacueze deșeurile din oraș, situația se repetă. Platformele de gunoi sunt pline cu tone de deşeuri, iar oamenii spun că le este frică pentru sănătatea lor.

Autoritățile locale susţin că accesul la groapa de gunoi este limitat și din această cauză deșeurile sunt evacuate cu întârziere.

Situația îi nemulțumește pe locuitorii oraşului, care spun că autoritățile locale au demonstrat încă o dată că nu reușesc să facă față volumului mare de lucrări.

În sectoarele private ale orașului gunoiul nu a fost evacuat de la sfârșitul lunii decembrie.

Autoritățile locale susţin că de sărbători gunoiul nu a fost evacuat deoarece accesul la groapa de gunoi a fost limitat. Responsabili din cadrul primariei spun că s-au adresat agentului economic care gestionează poligonul să le permită întreprinderilor municipale să evacueze gunoiul și în afara programului de activitate, doar că nu au primit niciun răspuns.

"Noi am vrut să extindem ora de lucru, nu doar până la 17.00, dar până la 19.00 și nu am primit un răspuns pozitiv. Avem restanță doar în sectorul privat, dar au fost întărite grafice de lucru. Situația este sub control", a spus primarul interimar municipiului Bălţi, Leonid Babii.

De cealaltă parte agentul economic susţine că nu a îngrădit accesul pe poligon.

"Am văzut că dau vina pe Salubrity Solution că le îngrădește accesul la poligon, dar nu este adevărat. Dumnealor au vrut un grafic specific de lucru le-am spun că dacă își asumă responsabilitatea de tehnica care intră pe poligon și oamenii care vor lucra aici atunci se poate de reviziuit, de văzu", a declarat directorul firmă de salubritate Andrei Mustață.

Înainte de Revelion, zeci de muncitori și carabinieri din Chişinău au muncit cot la cot cu angajații întreprinderilor comunale din oraș pentru a evacua gunoiul adunat după ce autoritățile locale au reziliat contractul cu agentul economic care se ocupa de evacuarea deşeurilor. Criza gunoiului s-a lăsat cu demisii la Bălţi. Mai mulți directori de întreprinderi muncipale, dar și primarul interimar, Igor Șeremet au renunţat la funcţie pe motiv că nu au cu cine soluţiona problemele oraşului, după ce primarul Renato Usatîi a fugit la Moscova, de unde discută cu angajaţii săi la telefon sau prin skype.

Lasă un comentariu