Criză medicală în Marea Britanie. În spitale nu există locuri pentru internarea pacienţilor

Embed:

Sistemul de sănătate din Marea Britanie se confruntă cu o criză fără precedent. În spitalele din această ţară aproape că nu mai există locuri pentru internare, iar din această cauză pacienţii care ajung aici primesc îngrijiri medicale pe culoare. S-a ajuns în această situaţie pentru că, în ultima perioadă, a crescut simţitor numărul virozelor şi al infecţiilor digestive, spun autorităţile. 

"Aici e spitalul Heartlands din Birmingham unde puteţi vedea una, doua, trei, cred că sunt zece ambulanţe cu pacienţi. Ele reuşesc să îi transporte la spital în cel mult 15 minute, aşa cum prevede regulamentul, dar Departamentul de Urgenţă este foarte aglomerat", a spus corespondentul Sky News, Paul Kelso.

Mulţi dintre pacienţii care sunt aduşi la spital ajung să fie consultaţi pe holuri, pentru că locurile pentru internare lipsesc aproape cu desăvârşire. Autorităţile din Marea Britanie afirmă că de vină ar fi creşterea numărului virozelor şi al infecţiilor digestive. Pentru că nu există locuri pentru internare, au fost amânate peste 55 de mii de intervenţii chirurgicale. Sunt vizaţi chiar şi bolnavii de cancer.

"Aş putea muri. Cancerul ar putea avansa. A trecut mai bine de o lună de când aştept", a zis pacientul bolnav de cancer Geoff Brooker.

Potrivit autorităţilor din Marea Britanie, pacienţii care ajung la departamente de urgenţă sunt nevoiţi să aştepte mai bine de o oră pentru a primi asistenţă.

Lasă un comentariu