Criză politică în România. Trei miniștri social-democraţi ai Guvernului și-au dat demisia

Embed:

Cutremur în Guvernul româniei. Premierul Mihai Tudose și liderul PSD, Liviu Dragnea au avut un schimb dur de replici în ultimele zile, iar Tudose a amenințat chiar că își va da demisia. Totul s-a întâmplat din cauza a trei miniștri care și-au prezentat demisia, pe care însă PSD nu a acceptat-o din prima. În cele din urmă, ieri seară cei trei șefi de ministere au fost eliberați din funcții, iar astăzi Partidul Social Democrat le-a găsit înlocuitori.

Aseară, după o şedinţă de aproape opt ore la sediul PSD, trei miniștri afiliați Partidului Social Democrat şi-au dat demisia.

Este vorba despre Sevil Shhaideh, Rovana Plumb și Răzvan Cuc. Primii doi sunt vizați de anchete ale DNA și au mai încercat acum două săptămâni să elibereze fotoliile.

Premierul Mihai Tudose a amenințat că demisionează şi el dacă nu obține remanierea Guvernului.

Iar președintele fracțiunii, Liviu Dragnea a declarat că, în cazul demisiei întregului Guvern, nu se va duce a treia oară la preşedintele Iohannis pentru a primi acceptul de a forma altul nou.

"PSD a trecut astăzi printr-o cumpănă foarte mare. Și o destabilizare serioasă a PSD-ului, care astăzi este cel mai mare partid din România, poate să producă instabilitate și în țară", a zis preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

Cei trei miniștri demisionari au ținut să le mulțumească colegilor de partid pentru susținere și au declarat că au făcut acest pas pentru binele PSD.

"Mulţumesc tuturor membrilor CEx pentru susţinere. Mi-am păstrat decizia pe care am luat-o de ieri, mi-am prezentat demisia şi mi-am susţinut-o", a spus fostul ministru al Dezvoltării, Sevil Shhaideh.

"Nu am renunţat la demisie, e un act unilateral, nu mă joc, sunt fermă când iau o decizie", a afirmat fostul ministru al Mediului, Rovana Plumb.

Noii candidați la funcția de minișțri la Ministerul Dezvoltării, cel al Transporturilor și ministerul Fondurilor Europene sunt Paul Stănescu, Felix Stroe și Marius Nica. Luni, ei vor fi prezentaţi preşedintelui Klaus Iohannis.

Lasă un comentariu