Cu puteri miraculoase. Icoană făcătoare de minuni, la Catedrala Mitropolitană

Embed:

Creştinii ortodocşi din Moldova mai au trei zile la dispoziţie pentru a se închina la Icoana făcătoare de minuni Odighitria. Obiectul de cult, care în luna ianuarie a izvorât mir la Mănăstirea Ciuflea din Capitală, a fost expus şi la Catedrala Mitropolitană. Sute de oameni au format cozi fiind încrezători că icoana îi poate ajuta şi le poate aduce noroc. 

Credincioşii sunt convinşi că icoana care izvorăşte mir este făcătore de minuni. 

"O fetiţă bolnavă de cancer, a fost vindecată prin rugăciunile maicii sale, ca maica domnului să o însănătoşească, să o izbăvească de acea cumplită boală a cancerului", a spus preot la Catedrala Mitropolitană, Sergiu Lupan.

Icoana din lemn a fost adus din Ucraina şi are peste 200 de ani. Obiectul de cult pe care e redat chipul Maicii Domnului a fost expusă pentru prima data în Moldova în anul 2009. La doar câteva zile după ce a fost adusă la Manastirea Ciuflea din Capitala ea ar fi izvorât mir. Atunci oamenii au calificat acest fenomen drept o minune. Aşa-zisul miracol s-a repetat şi la mijlocul lunii ianuarie 2018. Mai mulţi preoţi şi credincioşi au văzut cum din ochiul drept al Maicii Domnului s-ar fi prelins o lacrimă.

Unii însă privesc lucrurile cu scepticism şi nu prea cred că icoana are puteri miraculoase, doar de aceea că izvorăşte mir.

Şi psihologii au o explicaţie pentru toate dorinţele care, potrivit oamenilor, s-ar fi îndeplinit în mod miraculos datorită icoanei făcătoare de minuni. 

Icoana făcătoare de minuni va fi expusă la Catedrala Mitropolitană până în data de 15 februarie.

Lasă un comentariu