Cum se tratează şi se previne corect răceala de vară

În mod surprinzător, vara este sezonul în care poți răci foarte ușor, chiar dacă temperaturile sunt ridicate, scrie clicksanatate.

Cauzele răcelilor care apar în anotimpul călduros sunt provocate de tot felul de metode pe care le aplici pentru a te răcori. Mai mult, în perioada caniculară infecțiile respiratorii sunt mult mai agresive, iar tratamentul este mult mai greu.

Vara, spre deosebire de perioada de iarnă, sunt prezente mai multe bacterii care pot cauza faringite sau mai grav - amigdalite purulente.

Un alt factor specific răcelii de vară este expunerea constantă la aerul condiționat, care declanșează senzația de nas uscat.

Simptomele răcelilor de vară

Dacă te confrunți de ceva timp cu o durere de cap și începi să faci și febră, apare și tusea persistentă sau dureri în gât nu mai aștepta și prezită-te la medicul specialist doarece aceastea sunt doar câteva dintre simptomele răcelii de vară.

Este posibil să te cofrunți și cu strănut, dacă nu ai nici un fel de alergie, și observi apoi că ți se înfundă și nasul, nu exclude un posibil episod al unei banale răceli.

Afecțiune inflamatorie care apare în special vara este conjunctivita, natura cauzei fiind variabilă: bacteriană, virală, alergică sau factori iritanți. Odată cu începutul sezonului de înot, apa murdară poate ajunge în ochi, ceea ce duce la infecții.

Măsuri de prevenire

Cele mai ușoare și simple măsuri pri intermediul cărora te poți proteja de o răceală de vară sunt: spală-te cât mai des pe mâini, nu atinge fața și ochii, evită să ții ochii deschiși atunci când înoți, dacă observi cel mai mic simptom de boală asigură-te că schimbi fața de penă cât mai des.

Este de preferat să stai la distanță de persoanele care sunt răcite sau au fost de curând.

Tratamente

Cel mai bun mod de a trata o răceală este odihna – un somn sănătos. De asemenea, este important să ai o alimentație corectă (supe, fructe și legume proaspete, ceaiuri de plante, și un supliment de vitamina C). În cazul complicațiilor precum faringita, laringita, amigdalita este necesar un tratament medicamentos.

Lasă un comentariu