Cursă periculoasă. Doi minori au furat o maşină şi au pus pe urmele lor Poliţia

Embed:

Doi minori au furat un automobil de model "VAZ 2107" din sectorul Buiucani al Capitalei, strada Ion Creangă. Aceştia aveau vârsta de 14 ani şi respectiv 15 ani, originari din raioanele Străşeni şi Călăraşi.

Minorii au fost reţinuţi de către ofiţerii de investigaţii şi un echipaj mobil 902 ai sectorului Buiucani, din cadrul Direcţiei de Poliţie Chişinău.

Incidentul a avut loc la finele lunii iunie curent, în jurul orei 04.00, indivizii fiind surprinşi de un echipaj de poliţişti, ce patrulau prin zonă.

La apariţia poliţiştilor, minorii au accelerat şi s-au deplasat cu viteză excesivă în direcţia comunei Bubuieci. Poliţiştii i-au urmărit până la intrarea în localitate, iar în timpul deplasării minorii ar fi creat situaţii periculoase de accident.

Aceştia au părăsit automobilul pe marginea drumului şi au fugit pe un câmp într-o direcţie necunoscută. Ulterior, în urma acţiunilor speciale de investigaţii, suspecţii au fost localizaţi şi escortaţi la Inspectorat pentru documentare, care şi-ar fi recunoscut complicitatea.

După cercetarea automobilului, forţele de ordine au stabilit că, minorii au pătruns în masină prin forţarea parbrizului lateral, iar motorul l-ar fi pornit de la firele electrice. În acest context  a fost dispusă iniţierea unei cauze penale pentru răpirea mijlocului de transport, care prevede o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 3 ani până la 5 ani.

Poliţia Capitalei intervine cu un apel către proprietarii de automobile, să respecte următoarele recomandări:

DOTAŢI autoturismul cu un sistem de alarmă pe bază de sensori ce se aplică pe geamuri şi capote, ceea ce îşi dovedeşte întotdeauna eficienţa;

VERIFICAŢI dacă geamurile sunt închise şi portierele asigurate atunci când părăsiţi autoturismul, chiar şi pentru câteva minute;

Asiguraţi-vă că nu aţi lăsat cheile în contact;

Pe timpul nopţii, parcaţi autoturismul în locuri special amenajate şi iluminate, aflate în zona de acţiune a patrulelor de poliţie;

NU păstraţi la vedere în autoturism bunuri de valoare (genţi, poşete, borsete, acte de identitate, documente, cărţi de credit, aparatură audio-video, telefoane mobile etc.);

Dacă pe locul unde s-a aflat autoturismul sunt urme lăsate de infractori (geam spart, urme de încălţâminte sau accesorii auto deteriorate), luaţi măsuri de protejare a acestora până la sosirea experţilor criminalişti.

Lasă un comentariu