Cutiile negre ale avionului prăbuşit în Rusia au fost recuperate. Printre victimele tragediei nu se regăsesc cetăţeni moldoveni

Embed:

Cutiile negre ale avionului prăbuşit, ieri, în Rusia au fost recuperate, iar specialiştii urmează să elucideze misterul tragediei în urma căreia 71 de oameni şi-au pierdut viaţa. Autorităţile de la Moscova iau în calcul mai multe ipoteze, printre care condiţiile meteo nefavorabile, o eroare de pilotaj sau o defecţiune tehnică. 

Comitetul de Anchetă a menţionat că aeronava nu s-a dezintegrat în aer, dar a explodat în urma impactului cu solul, la doar câteva minute de la decolare. 

Preşedintele rus, Vladimir Putin, şi-a amânat vizita pe care urma să o întreprindă la Soci şi a creat o celulă de criză, în urma tragediei aviatice. 

Presa rusă a publicat imagini cu momentul în care avionul a luat foc, surprinse de o cameră de supraveghere instalată pe o clădire din apropierea locului unde s-a prăbuşit aeronava. Bucăţi din aparatul de zbor au fost împrăştiate pe o suprafaţă de 30 de hectare, iar salvatorii au găsit până acum sute de fragmente din trupurile victimelor. În operaţiunea de căutare au fost implicate aproximativ 800 de persoane.

"Ceea ce ţine de cadavre, până acum au fost găsite 700 de fragmente din trupurile victimelor", a spus directorul regional, Ministerul
rus pentru Situaţii de Urgenţă, Serghei Poletikin.

În urma tragediei aviatice, preşedintele rus, Vladimir Putin, şi-a amânat vizita pe care urma să o întreprindă la Soci şi a creat o celulă de criză.

"Abia după ce vom cerceta cuiile negre și vom efectua toate testele necesare, vom putea vorbi despre cauzele tragediei. Acum, misiunea noastră este să oferim sprijin rudelor victimelor acestui accident", a afirmat ministrul Transporturilor al Federaţiei Ruse, Maxim Sokolov.

Rudele victimelor primesc consiliere psihologică, întrucât se află în pragul isteriei. 

Între timp, în fața primăriei din Orsk, unde urma să ajungă avionul prăbuşit, sunt depuse flori şi jucării şi sunt aprinse candele în memoria decedaților, majoritatea localnici. Potrivit presei ruse, orașul este mic, iar locuitorii se cunosc între ei.

La bordul acestui avion trebuia să fie şi Maxim Kolomeițev împreună cu iubita sa. Bărbatul, care a împlinit ieri 35 de ani, urma să zboare spre Orsk, pentru a sărbători alături de părinți, dar a schimbat biletele în ultima clipă, contra sumei de 70 de dolari. El trebuia să cumpere o maşină, care nu era încă gata, aşa că şi-a amânat călătoria.

"Toţi îmi spun că m-am născut în cămaşă. Nu, nu m-am născut în cămaşă, pur şi simplu au intervenit anumite împrejurări. Le transmit condoleanţe rudelor celor decedaţi", a spus omul de afaceri Maxim Kolomeițev.

Între timp, mai mulți martori au povestit cum s-a produs tragedia.

Autoritățile ruse au anunțat că familiile victimelor vor primi compensații materiale în valoare de un milion de ruble. Potrivit reprezentanţilor Ministerului de Externe de la Chişinău, printre victime nu sunt cetăţeni moldoveni. Președintele Parlamentului, Andrian Candu, preşedintele ţării, Igor Dodon, și premierul Pavel Filip le-au transmis condoleanţe rudelor victimelor. Iar ministrul de Externe, Tudor Ulianovschi, i-a transmis un mesaj de susținere omologului său rus, Serghei Lavrov.

La doar o zi de la catastrofa aviatică, un elicopter Mi-8 cu şase oameni la bord a luat foc, după o aterizare de urgenţă. Doi piloţi ai aparatului de zbor au murit, iar cei patru pasageri au fost răniţi.

Lasă un comentariu