DA sau NU: Protagonista emisiunii, Lidia Tiuleacov, a plecat acasă cu 12 mii de lei

Embed:

Este frumoasă, inteligentă şi activă, chiar dacă are aproape 90 de ani. Vorbim despre Lidia Tiuleacov, protagonista emisiunii DA sau NU de sâmbătă, care a plecat de la game-show cu 12 mii de lei. Femeia s-a născut într-o familie de aristocraţi, a pierdut însă toată averea şi locuieşte acum la un azil de bătrâni din Chişinău. Cu toate acestea, Lidia Tiuleacov se bucură de fiecare zi din viaţă şi încearcă să-şi aline bătrâneţea prin artă. 

Lidia Tiuleacov s-a născut în 1930 într-o familie de oameni bogaţi. Mama acesteia deţinea atelierul de haine Coco şi crea ţinute pentru clasele sociale înalte din Chişinău. A devenit profesoară de limba română la 16 ani. Tot la 16 ani devine dirijor de cor. Ulterior s-a căsătorit şi a trăit cu soţul ei timp de 32 de ani. Viaţa femeii s-a schimbat, însă, după decesul soţului.

"Asta s-a întâmplat la 14 martie în 1983, 59 de ani aveam, a fost o autocatastrofă lângă Bardar", a spus pensionara Lidia Tiuleacov.

A pierdut apartamentul din centrul oraşului dar şi banii adunaţi, pentru că Banca a dat faliment. Astfel, din 2002 femeia locuieşte la azilul de bătrâni din Chișinău. Lidia Tiuleacov a mai activat şi la Filarmonica Națională din Chişinău, în calitate de organizator de concerte. Acum, doamna Lidia colaborează în continuare cu Filarmonica, organizând diverse evenimente culturale. La emisiune, doamna Lidia a venit cu ansamblul Seleanca de la Stăuceni.

Pentru că toată viaţa şi-a dedicat-o artei, femeia a avut parte de o surpriză. În platou a venit Nicolae Dohotaru, directorul artistic al Teatrului Naţional de Operă şi Balet, care i-a adus eroinei emisiunii un "bilet de aur". Acesta îi va asigura intrarea gratuită, pe un termen nelimitat, la toate spectacolele de operă şi balet.

În platou a venit şi cea mai îndragită nepoată a bătrânei.

Lidia Tiuleacov a ales să joace cu servieta numărul 6, a acceptat însă oferta bancherului şi a plecat acasă cu 12 mii de lei. În servieta aleasă din start se aflau 20 de mii de lei.

În timpul emisiunii, femeia a povestit că unul dintre cele mai memorabile evenimente din viaţa ei este faptul că l-a văzut pe regele Mihai al României în ziua în care acesta împlinea 18 ani.

Lasă un comentariu