Distracţie în pub-uri. Sfântul Patric este sărbătorit la Chişinău

Embed:

Ziua Sfântului Patrick este sărbătorită astăzi cu mare fast în Irlanda. În ultimii ani aceasta a cucerit întreg mapamondul. Culoarea verde și trifoiul, care este simbolul spiritual al Sfântului Patric, au pus stăpânire, cu această ocazie, și pe localurile din Moldova.

Pe lângă faptul că avem o atmosferă caldă cu multă bere rece, să  știți că verdele este într-adevăr culoarea dominantă a acestei seri. Până şi berea care se serveşte este de culoare verde!

Apropo, cine se îmbracă astăzi în verde și vine într-un pub din Chișinău, primește o bere verde gratis. În acest local nu sunt doar moldoveni, dar și irlandezi, care au venit să se simtă ca acasă în această zi importantă pentru ei.

Menționăm că Sfântul Patrick a fost inițiatorul procesului de creştinare a irlandezilor, până atunci adepţi ai politeismului. Conform folclorului, el s-a folosit de frunza de trifoi pentru a explica doctrina creştină a Sfintei Treimi.

Dincolo de specificul religios al acestei sărbători, în prezent irlandezii celebrează această zi nu doar prin paradele pe care le organizează, dar și prin faptul că beau bere, cântă sau ascultă muzică vie și mănâncă plăcinte cu mere.

Lasă un comentariu