Daruri de Crăciun pentru familiile nevoiașe. Acestea au fost ajutate de un grup de tineri originari din localitate stabiliți în SUA

Embed:

23 de familii defavorizate din satul Ruseştii Noi, raionul Ialoveni au primit daruri de Crăciun. Banii au fost oferiţi de un grup de tineri, originari din aceeaşi localitate, care s-au stabilit în Statele Unite ale Americii. Cu banii donaţi primarul împreună cu asistenţii sociali au cumpărat produse alimentare.

15 tineri originari din satul Ruseştii Noi, raionul Ialoveni, care s-au stabilit în Chicago, au hotărât să le facă o surpriză de Crăciun consătenilor. Ei au adunat 19 mii de lei pe care i-au transmis autorităţilor locale.

Nicoleta, Cristi şi Daniel sunt fraţi iar de mai bine de jumătate de an locuiesc împreună cu alţi trei copii. Mama lor este în detenţie, iar tatăl a muncit peste hotare unde a suferit un accident de muncă. Acum bărbatul este invalid de gradul întâi. Copiii sunt îngrijiţi de asistenţi parentali profesionişti. Micuţii au fost printre beneficiarii darurilor.

"Sigur că ne-am bucurat pentru că trăim în Moldova şi situaţia nu este atât de uşoară. Sigur că s-au bucurat, sunt copiii care vin dintr-un mediu care nu au avut posibilitatea aceasta de a avea daruri, cadouri şi se bucură de fiecare dată când primesc câte ceva", a spus asistentul parental, Gherman Neaga.

Şi în casa familiei Trohin masa de Crăciun va fi una mai bogată decât de obicei. Natalia îngrijeşte singură de părinţii ei care în curând vor împlini 80 de ani.

"Împreună cu asistenţii sociali am stat la o masă, am făcut lista famiilor, copiilor să se bucure de acest dar al băştinaşilor noştri. S-a luat nişte salam, brânză, crupe, ulei, copturi, dulciuri pentru copii", a menționat primarul satului Ruseştii Noi, Ialoveni, Pavel Codreanu.

Majoritatea familiilor care au beneficiat de daruri primesc o indemnizaţie lunară de aproximativ 800 de lei.

Lasă un comentariu