De opt luni, fără salarii! Angajaţii unui sanatoriu din Cocieri s-au plâns la CNA

Embed:

Angajații unui sanatoriu din satul Cocieri, raionul Dubăsari, se plâng că nu și-au primit salariile de opt luni. Oamenii susţin că, deşi instituţia are suficiente resurse, directorul ar refuza să achite lefurile.

Ajunşi la limita răbdării, 30 de salariaţi au venit, astăzi, la sediul Centrului Național Anticorupție din Capitală pentru a depune o plângere pe numele angajatorului.

Angajații sanatoriului Struguraş susţin că, deja de opt luni, trăiesc din bani împrumutaţi de la rude și prieteni şi spun că au ajuns în culmea disperării.

Oamenii susţin că nu este prima dată când nu-și primesc salariile, doar că, anterior, întârzierile nu au fost atât de mari. Între timp, o parte dintre muncitori și-au dat demisia, dar nici aşa nu și-au primit banii. Cei care continuă să lucreze afirmă că în sat nu sunt alte posturi de muncă și nu știu dacă se vor putea angaja în alte părţi. 

Solicitat de postul nostru de televiziune, directorul sanatoriului, Anatol Ureche, a refuzat să facă declaraţii. Muncitorii susţin că acesta le-ar fi spus că nu are cu ce achita salariile, întrucât, în acest an, la sanatoriu s-au odihnit prea puțini oameni.

Reprezentanţii Centrului Național Anticorupție spun că vor examina plângerea depusă de cei 30 de angajaţi. 

Lasă un comentariu