De partea Tiraspolului. Moldova şi Ucraina, rugate de Rusia să nu facă presiuni

Embed:

Deputații ruși au făcut un apel către autoritățile din Moldova și Ucraina să renunțe la presiuni asupra regiunii transnistrene. Mai mult, ei intenţionează să insiste asupra convocării unei noi runde de negocieri în formatul "5+2". O declaraţie în acest sens a fost aprobată, astăzi, la şedinţa Dumei de Stat. În timpul discuţiilor din Dumă, deputaţii ruşi au dat de înţeles că situaţia ar putea escalada după modelul celei din estul Ucrainei.

"Noi vedem că măsurile luate de Ucraina referitor la regiunea transnistreană seamănă cu cele care au loc în Donbass. Altfel, regiunea se va transforma într-un focar care va putea să explodeze", a spus şeful Comisiei pentru Afaceri cu CSI, Leonid Kalaşnikov.

Declaraţia a fost elaborată de către Comisia pentru afaceri cu CSI. În documentul adoptat, deputaţii ruşi se referă la pretinsa atitudine distructivă privind misiunea de pacificare, dar şi introducerea controlului comun la frontiera moldo-ucraineană pe segmentul transnistrean.

La rândul său, într-un comunicat de presă, Ministerul de Externe de la Chişinău îşi exprimă regretul şi nedumerirea în legătură cu declaraţia Dumei de Stat.

 

Lasă un comentariu