Debut cu dreptul. Sheriff Tiraspol a făcut egal, scor 0:0 cu FC Zlin în Liga Europa

Embed:

Performanţă notabilă pentru fotbalul moldovenesc în cupele europene. Sheriff Tiraspol a debutat cu un egal în grupele Ligii Europa. Tiraspolenii au încheiat fără gol partida din deplasare cu deţinătoarea Cupei Cehiei, FC Zlin. Jucătorii noştri au revenit astăzi acasă şi au declarat ca sunt mulţumiţi de acest rezultat.

Sheriff Tiraspol a ajuns la Olomouţ cu doar cinci ore înainte de începutul partidei. Asta după ce cursa charter cu care urmau să plece miercuri a fost anulată din cauza unei defecţiuni a aeronavei. Astfel, jucătorii au plecat abia ieri dimineaţă spre Cehia.

"Poate că a fost și oboseală, însă ea nu s-a simţit atât de tare, încât să ne încurce să jucăm acest meci", a spus mijlocaşul Sheriff Tiraspol, Gheorghe Anton.

Chiar daca a avut o deplasare cu peripeţii, Sheriff a dominat partida cu deţinătoarea Cupei Cehiei. Jucătorii tiraspolenii au ratat cel puţin patru ocazii uriaşe de a înscrie. Pe final de meci, însă, gazdele au fost la un pas de marca şi a obţine o victorie nesperată.  

Pentru punctul obţinut în Cehia, tiraspolenii vor încasa de la UEFA o primă de 120 de mii de euro. 

"Un rezultat pozitiv, luând în consideraţie că am ajuns cu greu acolo. Am ajuns cu câteva ore înaintea meciului. Ne-am creat multe şanse, puteam să învingem, însă un egal e un debut reuşit", a zis fundaşul Sheriff Tiraspol, Petru Racu.

"Suntem o echipă puternică şi suntem pregătiţi pentru asemenea situaţii de stres.  Am demonstrat că putem juca la un nivel înalt, chiar dacă am avut acele probleme cu avionul. Sunt mulţumit de rezultat", a afirmat antrenorul Sheriff Tiraspol, Roberto Bordin.

Pe final de meci, fundaşul Sheriff-ului, Petru Racu a avut un duel verbal cu un jucător al gazdelor. Lucrurile nu au degenerat, deoarece cei doi fotbalişti au fost despărţiţi de colegi.

Sheriff va susţine urmatorul meci din Europa League pe data de 28 septembrie, urmând să întâlnească acasă echipa FC Copenhaga în direct la Canal 3 de la ora 22:00.

Campioana Danemarcei a încheiat aseară la egalitate scor 0 la 0 meciul de pe teren propriu cu Lokomotiv Moscova.

Lasă un comentariu