Decizia magistraţilor. Pincevschi, Gamreţchi şi Ivaşcenco, în arest preventiv

Embed:

Milionarul Alexandru Pincevschi şi şeful Direcţiei Transport a Capitalei, Igor Gamreţchi, acuzaţi în dosarul parcărilor cu plată din oraş, au primit mandate de arestare pentru 30 de zile. Decizia a fost luată, astăzi, de Judecătoria Chişinău. Totodată, viceprimarul Capitalei, Nistor Grozavu, cercetat în acelaşi dosar, a fost plasat în arest la domiciliu, la solicitarea procurorilor. Ei au precizat că funcţionarul colaborează cu anchetatorii.

Milionarul Alexandru Pincevschi este învinuit că ar fi proprietarul din umbră al firmelor care au participat la licitația trucată, privind amenajarea parcărilor cu plată din Capitală, inclusiv al companiei austriece care a câştigat dreptul de a încasa banii pentru parcări. Omul de afaceri neagă, însă, acest lucru.

În acest dosar au mai fost arestaţi pentru 30 de zile administratorii a trei companii, dar şi şeful Direcţiei Transport a Capitalei, Igor Gamreţchi, şi fostul consilier municipal Ghenadie Ivaşcenco. Ei sunt acuzaţi de abuz în serviciu şi trucarea licitaţiei, privind gestionarea parcărilor cu plată, dar nu-şi recunosc vina.

Singurul care s-a ales cu 30 de zile de arest la domiciliu este viceprimarul Capitalei, Nistor Grozavu, întrucât colaborează cu anchetatorii. Funcţionarul pledează, însă, în continuare, nevinovat.

"A fost înaintat demers, de aplicare a măsurii preventive de arest la domiciliu. Dat fiind faptul că la moment, Nistor Grozavu colaborează cu organele de urmărire penală, a făcut declaraţii, iar declaraţiile acestuia în coraport cu materialele cauzei penale confirmă schema organizată, şi care sunt beneficiarii schemei organizate", a declarat procurorul anticorupţie, Dumitru Robu.

"Noi declaraţii am făcut de la bun început. Vina nu şi-a recunoscut-o nicicacum. Este proces verbal de bănuială, este proces verbal de înaintare a învinuirii,dar noi nu recunoaştem vina absolut", a precizat avocatul lui Nistor Grozavu, Iurie Mărgineanu.

Pe lângă cei șapte arestați, în dosarul parcărilor cu plată mai figurează alți patru suspecți, care sunt cercetaţi în libertate. Printre ei se numără şi şeful "Căii Ferate", Iurie Topală.
 

Lasă un comentariu