Decizie aşteptată. Cristea: Banii europeni nu pot ajunge în buzunare private

Embed:

Amânarea sau suspendarea asistenţei macrofinanciare de o 100 de milioane de euro ce urmează să fie oferită de UE Moldovei ar bucura Rusia. De această părere este  europarlamentarul Andi Cristea. El a precizat într-un interviu acordat unui portal din România că Parlamentul European va lua o decizie săptămâna viitoare  privind alocarea banilor ţării noastre. 

"La finalul zilei dacă această asistenţă macro-financiară ar fi amânată sau suspendată, ar însemna o veste bună pentru Federaţia Rusă pentru că asta înseamnă o dezangajare a Uniunii Europene faţă de Republica Moldova", a spus europarlamentarul, Andi Cristea.

Europarlamentarul a menţionat că banii europeni pot fi folosiţi doar în beneficiul cetăţenilor ţării.

"Banii europeni sunt bani hipermonitorizaţi. Banii europeni nu pot ajunge în buzunare private, nu pot ajunge în buzunarele politicienilor. Ele ajung în proiecte pentru cetăţean", a afirmat europarlamentarul, Andi Cristea.

Europarlamentarul român speră că, săptămâna viitoare, Parlamentul European va lua o decizie privind finanţarea Moldovei.

După o întâlnire cu un grup de tineri din Moldova, europarlamentarul român Siegfried Mureşan a scris pe o reţea de socializare că Moldova va simţi beneficiile sprijinului Uniunii Europene atât timp cât Guvernul va implementa reformele necesare în justiție, administrația publică, sistemul bancar și va lupta împotriva corupției.

Acesta nu a spus niciun cuvânt însă, despre modificarea sistemului electoral. Asistenţa macro-financiară pe care UE intenţionează să o ofere Moldovei este de o sută de milioane de euro. 60 de milioane vor fi acordaţi sub formă de credit, iar 40 de milioane - sub formă de finanţări nerambursabile.

Lasă un comentariu