Delegația moldovenească în frunte cu președintele democrat Vlad Plahotniuc a avut astăzi mai multe întrevederi cu congresmani și senatori din Statele Unite

Embed:

Delegaţia Coaliţiei de guvernare, condusă de preşedintele PDM Vlad Plahotniuc, a avut, la Washington, mai multe întrevederi cu congresmeni şi senatori americani.

Printre aceştia se numără şi congressmanul Will Hurd.

Ce subiecte au abordat oficialii moldoveni şi partenerii din SUA aflăm de la trimisul special Prime la Washington, Alexei Lungu. 

Delegația moldovenească în frunte cu președintele democrat Vlad Plahotniuc a avut astăzi mai multe întrevederi cu congresmani și senatori din Statele Unite, care au abordat mai multe subiecte.

În special oficialii americani au fost interesați de condițiile în care Republica Moldova este supus unui război hibrid și care sunt pricipalele provocări, mai ales că situația din regiune este destul de sensibilă.

Trebuie de menționat că președintele PD, Vlad Plahotniuc a vorbit despre reformele pe care le face guvernarea de la Chișinău pentru a menține vectorul european al Republicii Moldova, sau mai bine vectorul spre vest.

De asemenea, s-a discutat foarte mult despre reformele care au loc în țara noastră, cele care consolidează securitatea energetică a statului, dar și cele de business.

În același contex vreau să menționez că Vlad Plahotniuc i-a invitat pe congresmani să viziteze Republica Moldova, să vadă care este situația în țara noastră și să faciliteze sau să impulsioneze investițiile americane în Republica Moldova.

Lasă un comentariu