Democraţii, învingători. Trei candidaţi PDM au câştigat alegerile locale în turul doi

Embed:

Încă trei localităţi din ţară vor fi conduse de primari democraţi. Candidaţii PDM au câştigat alegerile locale noi, în cel de-al doilea tur de scrutin, care au avut loc, ieri, în oraşul Sîngera din municipiul Chişinău şi în două sate din raioanele Briceni şi Hînceşti.

Acum două săptămâni, alți şapte candidați din partea Partidului Democrat au câştigat din primul tur alegerile locale noi.

Potrivit datelor Comisiei Electorale Centrale, în orașul Sîngera din municipiul Chișinău, candidatul democrat Valeriu Poiată a obținut peste jumătate dintre sufragii. Pentru el au votat aproape 54 la sută dintre alegători, în timp ce pentru contracandidatul său din partea PSRM, Sergiu Brînzila, puţin peste 46 la sută.

Un alt candidat din partea Partidului Democrat, Viorica Oleinic, a câștigat alegerile în comuna Berlinți din raionul Briceni, la fel, cu peste jumătate la sută dintre sufragii. Ea l-a învins, astfel, pe socialistul Iurie Beliciuc.

Un democrat a ajuns şi în fruntea primăriei comunei Lăpușna din raionul Hîncești. Ion Bubuioc a fost singurul candidat înscris în cursă, iar pentru el au votat peste 1.100 de localnici.

Lasă un comentariu