Deputaţii au făcut glume pe seama consumului de alcool

Embed:

Proiectul de lege al socialiştilor, care prevede ca băuturile alcoolice să fie vândute doar tinerilor mai mari de 21 de ani, a provocat discuţii aprinse şi replici haioase. Mai mulți deputați au menționat că problema consumului excesiv de alcool este mai amplă decât o prezintă socialiştii.

Deputatul democrat Dumitru Diacov a menționat că soluţiile nu sunt potrivite pentru tinerii din sat.

"Două treimi din tinerii noștri sunt la țară și ei nu trebuie să facă niciun pas. Ei trebuie să coboare în beci și să rezolve problemele", a declarat deputatul PDM, Dumitru Diacov.

Deputatul comunist Vladimir Voronin susţine că acest proiect trebuie scos de pe ordinea de zi a ședinței, pentru că adoptarea lui va afecta negativ țara noastră.

"Cu acest proiect de lege, domnilor socialiști, doriți să lichidați statalitatea Moldovei. Amintiți-vă cum a început destrămarea Uniunii Sovietice", a zis deputatul PCRM, Vladimir Voronin.

"Ce ține de destrămarea Uniunii Sovietice, eu nu am participat la acest proces", a afirmat deputatul PSRM, Vladimir Odnostalco.

"Este târziu să-i interzici domnului Voronin să consume ceva", a spus deputatul PDM, Dumitru Diacov.

După ce a fost prezentat raportul comisiei asupra acestui proiect de lege, Vladimir Voronin i-a spus președintelui acesteia că merge împotriva producătorilor autohtoni.

"Toate canalele de televiziune au arătat cum mata cu paharul de vin, de coniac, de șampanie, de ce se turna în pahar, ți-ai petrecut toată ziua în piață, în Ziua Națională a Vinului Moldovenesc", a zis deputatul PCRM, Vladimir Voronin.

"Nu toată ziua, domnule președinte, doar atât cât a fost posibil", a spus deputatul PDM, Ion Balan.

Vicepreședintele Parlamentului Iurie Leancă a propus să fie creat un grup de lucru pentru a găsi mai multe soluții de combatere a consumului excesiv de alcool, inclusiv prin majorarea accizelor pentru acest produs. Proiectul de lege mai prevede sancționarea agenților economici care vând alcool tinerilor sub 21 de ani, iar amenda va fi de până la cinci mii de lei.

Lasă un comentariu