Deţinut șantajat la penitenciarul nr.13 din Capitală! Un grup de deţinuţi a extorcat 30 de mii de euro timp de jumătate de an

Embed:

Un deţinut de la penitenciarul nr.13 din Capitală a fost şantajat timp de jumătate de an de un grup de deţinuţi, membri ai organizaţiei criminale Makena. Aceştia i-au cerut 30 de mii de euro şi l-au ameninţat cu moartea în cazul în care nu le va da banii.

Deţinutul şantajat s-a plâns la poliţie. 130 de angajaţi ai Departamentului Instituţii Penitenciare şi 40 ai Inspectoratului General al Poliţiei au făcut lumină în acest caz. Acum, suspecţii sunt cercetaţi penal şi riscă până la 15 ani de închisoare.

Potrivit poliţiei, deţinutul pierdea la cărţi, după ce era drogat.

"Deţinuţii se aflau în penitenciar, inclusiv şi partea vătămată. Jucând diferite jocuri de cărţi, de azart, condiţionau ca persoană să piardă. Infractorii deţineau informaţii referitor la ce are deţinutul în proprietate şi îl şantajau să scoată imobilul pe care îl deţine la vânzare, iar astfel să îşi închidă datoria pe care o are", a spus şeful adjunct direcţie INI, Valentin Samoil.

Şase dintre suspecți își ispășesc acum pedeapsa în penitenciarul nr.13 şi nr.9. Pe alţi doi poliţia i-a reţinut în momentul în care primeau o parte din banii extorcaţi. Banii au fost transmişi de un poliţist sub acoperire. Acum, poliţia o caută pe cea de-a noua persoană implicată în acest caz.

Gruparea criminală Makena este condusă de Vladimir Moscaliuc, condamnat în 2012, împreună cu alte 10 persoane, la 19 ani de puşcărie pentru organizarea unei grupări criminale în penitenciar cu scopul de a şantaja deţinuţii şi a obţine sume mari de bani.

Lasă un comentariu