Dezvoltăm Orheiul Vechi. Autorităţile vor să promoveze această destinaţie, pentru a atrage cât mai mulţi vizitatori străini

Deschiderea unui centru de informare pentru turişti, instalarea panourilor informative şi amenajarea unei pieţe pentru meşterii populari. Sunt doar câteva dintre proiectele care urmează să fie realizate la Orheiul Vechi. Autorităţile vor să promoveze această destinaţie, pentru a atrage cât mai mulţi vizitatori străini.

"Punem foarte mult suflet în dezvoltarea acestui loc. Ţinem foarte mult la acest loc, pentru că credem în unicitatea lui. Ţinem foarte mult la acest loc, pentru că este încărcat şi impregnat de istorie, istorie omenească care vine din epoca fierului", a afirmat ministrul Culturii, Monica Babuc.

Prioritatea Ministerului Culturii este de a înregistra complexul Orheiul Vechi în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO.

"În al doilea rând, a dezvolta cadrul de politici şi managementul rezervaţiei. A moderniza structura locală, a ameliora şi diversifica serviciile şi produsele turistice", a menționat viceministrul Culturii, Gheorghe Postică.

Una dintre problemele existe în zonă este lipsa unui centru de sănătate.

"Împreună cu autorităţile locale din comuna Ivancea am identificat acel spaţiu la Brăneşti şi urmează în perioada nemijlocit următoare să înceapă lucrările propriu-zise. Acea staţie va deservi inclusiv zona Tribujeni", a declarat preşedintele Consiliului municipiului Orhei, Tudor Golub.

Reprezentantul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională a menţionat că USAID va continua să susţină autorităţile din Moldova în atingerea scopului propus. 

"Aşteptăm să acordăm susţinerea pentru stabilirea iluminatului, amenajarea drumurilor. Această destinaţie are un viitor luminos", a spus şeful Secţiei creştere economică, USAID Moldova, Daniel Thomson.

Complexul Orheiul Vechi este amplasat în valea Răutului, în comuna Trebujeni din municipiul Orhei și constituie cel mai important sit cultural din ţara noastră.

Lasă un comentariu