Dialog cu diaspora la Bruxelles. Pavel Filip s-a întâlnit cu moldovenii stabiliţi în Belgia

Embed:

Moldovenii stabiliţi în Belgia cer autorităților de la Chişinău să îmbunătățească mediul investițional din ţara noastră și să depună mai multe eforturi în vederea investigației fraudei bancare.

Reprezentanţii diasporei şi-au spus solicitările la o întrevedere cu premierul Pavel Filip, care a avut loc la Bruxelles. La rândul său, șeful Guvernului le-a explicat conaționalilor noștri că se muncește mult la aceste capitole, iar rezultatele nu vor întârzia să apară.

"Se lucrează asupra elaborării unui nou cod al audiovizualului. Asupra lui lucrează un grup de experţi oferiţi de Consiliul Europei", a menționat premierul Pavel Filip.

Moldovenii stabiliți în Belgia spun că dialogul cu premierul Pavel Filip i-a ajutat să înţeleagă mai bine ce se întâmplă, în prezent, în ţara noastră.

"Despre această vizită eu o consider cea mai bună din toate care le-am avut aici la Bruxelles. Am recunoscut că am comis și noi mai multe greșeli la Chișinău, ne-am luat angajamente și iată în toată această perioadă am încercat să recuperăm din restanțe", a mai adăugat premierul Pavel Filip.

Pavel Filip a vorbit și despre semnarea Acordului privind alocarea asistenței macrofinanciare, în valoare de 100 de milioane de euro, care ar putea fi oferită ţării noastre de Uniunea Europeană.

"Sunt importanți banii, dar, poziția mea personală, mai importante sunt mesajele politice. În acest sens Republica Moldova trebuie să aibă un certificat de încredere pentru a putea avansa în continuare", a precizat premierul Pavel Filip.

Potrivit statisticilor oficiale, în Belgia locuiesc aproximativ 2.500 de moldoveni.

Lasă un comentariu