Din ce în ce mai mulți! La al treilea Maraton Internațional de la Chișinău participă oameni din diferite colțuri ale lumii

Embed:

Chişinăul a fost pentru o zi o adevărată Capitală a sportului. Aproximativ 17 mii de oameni au participat la cel mai important eveniment sportiv al anului. Sportivi din 50 de ţări au venit la maratonul din Chişinău, iar cei mai buni sau ales cu premii şi medalii.

"Patru, trei, doi, unu, START Maraton Internaţional Chişinău 2017!"

Participanţii au alergat pe cinci distanţe: un kilometru şi jumătate, cinci, zece, 21 şi 42 de kilometri. Câştigătorul cursei de 5 km a fost un participant din Statele Unite.

Stricker Kleiton este cel care a ocupat locul 1 în cursa de 5 km.

Cea mai lungă cursă - de 42 de km a fost câştigată de Nicolae Gorbuşco din Tighina. Atletul a evoluat pentru prima dată pe această distanţă şi a stabilit un nou record în cadrul maratonului de la Chişinău. El a parcurs distanţa în doar două ore şi 26 de minute.

"A fost dificil, dar am doar emoţii pozitive. Mulţumesc nepoatei şi părinţilor mei care au venit să mă încurajeze. Mulţumesc antrenorului meu, prietenilor şi tuturor celor care m-au susţinut. Victoria le-o datorez lor", a spus învingătorul pe distanţa de 42 de km, Nicolae Gorbușco.

Cursa feminină pe distanţa de 42 de kilometri a fost câştigată de o sportivă din Ucraina. Toţi sportivii care au ajuns la finiş au primit medalii. Potrivit organizatorilor, câştigătorii au primit şi câte zece mii de lei. Aceeaşi sumă au încasat-o şi atleţii care au stabilit recorduri.

"Pe lângă premiile care vin din partea partenerilor noştri, avem şi un fond de bani. Fondul constituie 100 de mii de lei. De exemplu, Nicolae va pleca astăzi acasă cu 20 de mii de lei. Toţi la linia de finiş au primit medalii", a menționat organizatoarea Mariana Manole.

În cadrul evenimentului sportiv a avut loc şi un moment emoţionant. Un tânăr şi-a cerut iubita în căsătorie chiar în timpul cursei de 10 kilometri.

Maratonul Internaţional Chişinău este la cea de-a treia ediţie. 

Lasă un comentariu