Directorul gimnaziului-internat nr.3 din Capitală şi omul de afaceri, care sunt acuzaţi de trafic de copii, rămân încă 30 de zile după gratii

Embed:

Directorul gimnaziului-internat nr.3 din Capitală şi omul de afaceri, care sunt acuzaţi de trafic de copii, rămân după gratii. Magistraţii Judecătoriei Chişinău cu sediul în sectorul Buiucani le-au prelungit, astăzi, mandatele de arestare preventivă cu încă 30 de zile. Decizia i-a nemulţumit pe inculpaţi şi pe avocaţii lor, care spun că o vor contesta.

"Avem la dispoziție timp de trei zile, să o contestăm. Apreciem critic această încheiere de prelungire, considerăm că este una neîntemeiată și Curtea de Apel o să examineze recursul nostru în acest sens", a spus avocatul inculpaţilor, Roman Aronov.

Igor Sandler, directorul gimnaziului-internat nr.3 din Capitală, a refuzat să discute cu presa.

Omul de afaceri învinuit de trafic de copii a declarat, însă, că este nevinovat. Bărbatul nu a dorit să fie filmat, dar a spus, în afara camerelor, că dosarul ar fi fost inventat. 

Între timp, avocatul adolescentului care ar fi fost agresat sexual de acest businessman spune că băiatul primește, în continuare, consiliere psihologică. 

"Starea copilului este bună. A fost schimbată instituția de învățământ pe care o frecventa anterior copilul, în scopul de a exclude careva factori de risc. Copilul este orfan. Partea acuzării are suficiente probe ca să demonstreze în instanță vinovăția inculpaților", a menționat avocatul copilului, Natalia Bairam.

Directorul gimnaziului-internat nr.3 din Capitală și omul de afaceri au fost reținuți la sfârșitul lunii septembrie a anului trecut. Anchetatorii au stabilit că, în 2017, profesorul ar fi primit bani de la businessman pentru a-i face cunoştinţă cu un băiat de 14 ani.

Ulterior, individul l-ar fi luat pe adolescent să trăiască cu el într-un apartament închiriat în Chişinău, unde minorul ar fi fost exploatat sexual. Dacă vor fi găsiți vinovaţi, cei doi bărbaţi riscă detenție pe viață.

Lasă un comentariu