Discurs record a liderului de la Kremlin. Vladimir Putin s-a adresat, timp de două ore, Adunării Federale a Rusiei

Embed:

Discurs record a liderului de la Kremlin, Vladimir Putin. Timp de două ore, preşedintele rus s-a adresat Adunării Federale. În mesajul său tradiţional, adresat pentru a patra oară, Putin a abordat toate problemele ţării sale, însă jumătate de discurs a fost despre puterea militară a Rusiei.

În cadrul discursului,Vladimir Putin a demonstrat o dronă subacvatică cu focos nuclear si rachete de croazieră nuclear-energetice cu rază nelimitată de acţiune.

"Nimeni în lume nu are deocamdată nimic asemănător. Cândva va apărea, dar între timp băieții noștri vor inventa altceva", a menționat preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin.

Putin a propus un concurs pentru a denumi cele două inovaţii.

"Apropo, denumirile convenționale ale acestor două arme strategice ruseşti deocamdată nu au fost alese. Aşteptăm propuneri pe site-ul Ministerului Apărării", a spus preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin.

Vladimir Putin a subliniat, de asemenea, că drept răspuns la agresiunea externă Rusia își rezervă dreptul de a folosi arme nucleare.

"Orice utilizare a armelor nucleare împotriva Rusiei sau aliaților săi, de putere mică, mijlocie, oricare, va fi considerată un atac nuclear asupra țării noastre. Răspunsul va fi instantaneu și cu toate consecințele", a afirmat preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin.

Președintele rus, se pare, nu şi-a revenit încă după o boala lungă. Informațiile despre starea precară a sănătății lui Putin au fost confirmate de purtătorul său de cuvânt încă la mijlocul lunii februarie. Discursul de astăzi al liderului rus a fost întrerupt de multe ori de o tuse puternică.

Tradițional, președintele rus adresează mesajul său anual în decembrie. În 2017, Putin și-a amânat în premieră adresarea pentru luna martie.

Lasă un comentariu