Dodon se roagă de Rogozin. Şeful statului a avut astăzi o întrevedere cu vicepremierul rus

Embed:

Preşedintele Igor Dodon s-a întâlnit astăzi cu vicepremierul rus Dmitri Rogozin.  Întrevederea a avut loc în capitala Iranului Teheran, unde a avut loc ceremonia de inaugurare a preşedintelui Hassan Rouhani. 

Dodon a scris pe Facebook că a rugat partea rusă să nu aplice sancţiuni Moldovei ca răspuns la declararea lui Rogozin persona non grata. Preşedintele a calificat din nou acţiunile Guvernului drept provocatoare şi a promis să boicoteze legile adoptate de Parlament.

De cealaltă parte, Dmitri Rogozin a fost extrem de laconic referitor la întâlnirea cu Dodon. El a scris doar că întrevederea a avut loc, fără a da detalii despre agenda discuțiilor sau aprecieri.

Vicepremierul rus a fost declarat persoană indezirabilă, după ce a folosit ofense la adresa ţării noastre. Într-un interviu, el a calificat drept "ţigănie" tratativele purtate la Moscova, de către delegaţia Guvernului de la Chişinău, acum jumătate de an.

Acum o săptămână, Rogozin a lăsat să se înțeleagă că așteaptă ca în cadrul întrevederii cu Dodon să primească mai multe informații despre situația din Moldova.

"Discuția va fi una foarte consistentă, pentru că sunt lucruri pe care trebuie să le analizăm. Înainte de toate, vreau să aflu ce crede el, șeful statului moldovenesc, despre tot ce s-a întâmplat. Trebuie să înțelegem ce forțe de mișcare au dus la acest eveniment", a spus vicepremierul Rusiei, Dmitri Rogozin. 

Lasă un comentariu