Dolganiuc, despre Năstase: Nu are nicio șansă la Primăria Capitalei

Embed:

Prin impunere unilaterală şi fără a avea susținerea unui front larg proeuropean, niciun candidat nu are șanse de a câştiga alegerile locale noi din Capitală. Aşa a comentat Valentin Dolganiuc, un fost apropiat al liderului Partidului Demnitate și Adevăr, decizia lui Andrei Năstase de a candida la funcţia de primar al Chişinăului.

Scindare în Platforma pentru Demnitate și Adevăr. Andrei Năstase se confruntă cu opoziție chiar în interiorul Platformei DA, fiind criticat de către un alt fruntaș al acestuia, Valentin Dolganiuc. Criticile vin ca urmare a anunțului unilateral al lui Năstase că va candida la funcția de primar general al Capitalei. 

Dolganiuc a lăsat să se înțeleagă că Maia Sandu, liderul Partidului Acțiune și Solidaritate, partenerul de proteste al lui Năstase, ar fi fost pusă în fața faptului împlinit. 

Dolganiuc a mai declarat pentru portalul ziarulnational.md că propunerea unui candidat comun al formaţiunilor proeuropene este singura șansă pentru ca municipiul Chișinău să nu fie adjudecat de socialiști.

Fostul susţinător al lui Năstase mai spune că este nevoie de un For Civic, cu participarea partidelor și a societății civile, pentru a decide dacă liderul DA este sau nu un candidat potrivit.

Anterior, Mișcarea Civică Europeană din Moldova, din care face parte și Valentin Dolganiuc, a făcut un apel către partidele proeuropene să desemneze un candidat comun la alegerile locale din Bălți și Chișinău. Și preşedintele PDM, Vlad Plahotniuc, a anunțat, săptămâna trecută, că formațiunea sa va susține un candidat unic al partidelor proeuropene la alegerile locale din Capitală, care se va impune în fața socialiștilor.

Lasă un comentariu