Doliu în Guatemala! 22 de fete au murit și cel puțin 40 au fost rănite într-un incendiu

Embed:

Tragedie în Guatemala. 22 de adolescente au murit, iar alte cel puțin 40 au fost rănite, într-un incendiu devastator care s-a produs la un adăpost. În cămin erau găzduite victimele violenței domestice și minore cu probleme de comportament din familii sărace. Anchetatorii locali presupun că fetele ar fi dat foc la mai multe saltele, pentru a putea evada din acest centru.

Tragedia a stârnit un val de revolte. Rudele victimelor s-au plâns de condiţiile sanitare din cămin şi de faptul că fetele erau hrănite prost. 

Autoritățile locale afirmă, însă, contrariul.

"Pentru noi contează siguranţa fetelor şi suntem cei mai interesaţi ca aceste adolescente să fie sănătoase", a spus reprezentantul Preşedinţiei din Guatemala, Carlos Antonio Rodas.

Oficialii au menţionat că instituția nu este o închisoare, ci are scopul de a le proteja pe adolescente. Asta deşi, săptămâna trecută, 45 de fete au evadat din cămin. Ulterior, câteva dintre ele au fost prinse și închise într-o încăpere izolată.

Polițiștii au pornit o anchetă în acest caz și spun că vinovatele vor fi pedepsite. Autoritățile din Guatemala au decretat trei zile de doliu naţional. 

Lasă un comentariu