Donaţie pentru pompierii din Moldova. Echipament în valoare de jumătate de milion euro, oferit de Cehia

Embed:

Echipament şi detectoare de fum în dar pentru pompierii moldoveni. Donaţia de jumătate de milion de euro a fost făcută astăzi de guvernul ceh. La eveniment a participat şi consulul onorific al Cehiei care a fost întâmpinat cu fanfară. 

Pompierii moldoveni vor fi instruiţi să folosească echipamentul primit în dar.

"Această tehnică este necesară în vederea modernizării activităţii şi sporirea gradului de reacţionare şi prestare a serviciilor întregii societăţi care sunt necesare la momentul actual", a spus şeful adjunct detaşament Tudor Negru.

"Toată tehnica dată va spori reacţionarea, va ajuta la salvarea oamenilor. Este o tehnică performantă care serveşte drept pentru protecţia noastră cât şi a populaţiei", a afirmat pompierul Adrian Nichifor.

Tot astăzi, la Bălţi a fost deschis şi un consulat al Republicii Cehe.

"Eu ca şi consul onorific voi fi aici o dată în două săptămâni. Va fi o persoană angajată care va fi permanent în oficiu şi conform graficului de lucru va primi cetăţenii dacă vor fi necesităţi", a spus consul onorific al Cehiei în Moldova, Mihai Ceban.

"Se extinde cooperarea şi în teritoriu, se extinde cooperarea economică. Anume aceste sarcini le are consulatul onorific, de a promova investiţiile Cehiei în regiuni, de a contribui la contactele între oamenii de afaceri din regiunea de nord a ţării", a zis viceministrul Afacerilor Externe, Lilian Darii.

Lasă un comentariu