Drapel profanat. Acvila, fără cruce pe drapelul afişat în Parlamentul iranian

Embed:

Drapelul ţării noastre a fost profanat, din nou, de partenerii iranieni ai şefului statului, Igor Dodon, chiar în timp ce acesta participa la inaugurarea preşedintelui reales al Republicii Islamice Iran, Hassan Rouhani. Acvila de pe tricolorul afişat în sala Parlamentului, care a găzduit ceremonia, nu avea crucea în cioc şi nici sceptrul din gheara stângă.

Acvila nu avea cruce nici pe drapelul moldovenesc afişat de protocolul iranian, la întrevederea dintre Igor Dodon și președintele Parlamentului de la Teheran, Ali Larijani.

Preşedintele moldovean recunoaşte că vizita sa în Iran a fost marcată de această gafă de protocol, precizând că a discutat în acest sens şi cu conducerea de la Teheran.

Nu se ştie, deocamdată, dacă sceptrul şi crucea au fost eliminate de pe drapelul moldovenesc din greşeală sau intenţionat. Cert este că la întrevederea lui Dodon cu omologul său iranian a fost afişat tricolorul în versiunea sa originală.

Incidentul privind eliminarea crucii de pe stema de stat a Republicii Moldova vine imediat după vizita lui Igor Dodon la mănăstirile ortodoxe de pe muntele Athos.

Nu este, însă, prima dată când preşedintele moldovean se confruntă cu asemenea situaţii în Iran. La începutul lunii februarie, când Igor Dodon a participat la inaugurarea Campionatului Mondial de Șah feminin de la Teheran, acvila de pe drapelul ţării noastre a apărut, la fel, fără cruce în cioc. Atunci, şeful statului a găsit o justificare şi anume faptul că în Iran lipseşte o ambasadă a Moldovei.

Lasă un comentariu