Drepți, în fața computerului

Astăzi, majoritatea locurilor de muncă necesită lucrul la computer timp de şapte-opt ore pe zi, iar dacă nu ai o poziţie corectă la birou rişti să ai dureri de cap, spate sau alte probleme. Cum să le evităm, aflăm acum.

Mulţi dintre noi habar nu au cum să stea corect pe scaun, iar o poziţie greşită timp de opt ore pe zi, câţiva ani la rând, poate avea consecinţe neplăcute.

Sedentarismul poate fi cauza unor probleme legate de coloana vertebrală. Medicii ortopezi nu recomandă odihna la pat celor care acuză dureri de spate, ci cât mai multă mişcare.

O poziţie corectă ar însemna şi un scaun aşezat suficient de aproape de birou, astfel încât mâinile să fie pe masă atunci când scrieţi sau tastaţi.

Coatele trebuie să formeze un unghi de aproximativ 90 de grade, iar încheieturile şi mâinile, menţineţi-le în poziţie dreaptă.

În cazul în care durerea de spate este acută şi durează timp de trei luni sau mai mult, este necesar să urmaţi un tratament.

Nu uitaţi! Chiar dacă aveţi o poziţie corectă în faţa computerului, este important să luaţi câte o pauză de 10 minute în fiecare oră şi să faceţi puţină mişcare.

 

Lasă un comentariu